2018 | Roverway - Teamlid Programma IST

Roverway 2018 | 2018 | Program Opposites

In 2018 komt Roverway naar Nederland toe! Een Europees (WAGGGS en WOSM) evenement voor Rovers en Rangers dat bestaat uit drie delen. Als eerste natuurlijk een spetterende opening in Den Haag en dan de vijf dagen daarna is het ‘Path’. Hierin gaan ze Nederland ontdekken binnen een bepaald thema met ongeveer 40 enthousiaste scouts vanuit heel Europa. Tot slot komen alle roverscouts bij elkaar op ‘Camp’ op het landgoed in Zeewolde.

Een internationaal event waar ca. 3000 scouts elkaar ontmoeten, uitdagingen aangaan en bovenal een geweldige tijd hebben! Om van de Roverway een daverend succes te maken is er veel hulp nodig. Zo wordt er ook een programma aangeboden voor de IST’ers, zodat zij op vrije momenten uitdaging kunnen zoeken en jij gaat deze bedenken en uitvoeren!

Je bezigheden
Tijdens de Roverway 2018 starten we een IST-programma vanaf 24 juli t/m 1 augustus. Hierin maken we onderscheid tussen dagprogramma’s en avondprogramma’s. Tijdens de Path’s wordt er IST programma overdag en ’s avonds aangeboden in Zeewolde en tijdens het Camp worden er avondprogramma’s aangeboden. Binnen een team van twee zal jij de verantwoordelijkheid op je nemen om hier een spetterend programma bij te organiseren. Hier valt onder het bedenken van activiteiten voor de leeftijd 22+, het regelen van bijbehorende attributen binnen of buiten de organisatie, en de zorg voor goede uitvoering. Daarnaast hoort een stukje improvisatie tijdens de Roverway er ook bij, denk aan verschillen in opkomstaantallen, weer en behoefte.
Als onderdeel van de introductie van Roverway 2018 volg je de Roverway 2018 training, welke door alle vrijwilligers die zich gaan inzetten voor Roverway 2018 zal worden gevolgd. Tijdens de voorbereidingsweekenden werken we gezamenlijk aan Roverway en is er voldoende ruimte voor teambuilding en gezelligheid met het gehele Roverway team!

Je bagage
Om een uitdagend programma neer te zetten moet je niet bang zijn om buiten de gebaande paden te gaan, in mogelijkheden te denken en gebruik te maken van je creativiteit. Ervaring met het uitdenken van programma voor volwassenen is een pré. Daarnaast ben je tenminste 18 jaar, je hebt affiniteit met de leeftijdsgroep 22+ en spreekt, verstaat en schrijft behoorlijk Engels. Uiteraard behoort lidmaatschap van Scouting Nederland, VOG, kennis van spelvisie en het vrijwilligersbeleid van Scouting Nederland tot je standaard bagage.

Je beloning
De Roverway biedt een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen in het plannen, organiseren en coördineren van evenementen. Je krijgt een de kans om in een internationaal team te werken en een groot evenement van achter de schermen mee te maken. Je kan ervaring opdoen in programma organiseren en je kan vol trots meegenieten. Daarnaast zijn de vele enthousiaste deelnemers en vrijwilligers die het evenement bezoeken en met grootse verhalen naar huis gaan, jouw ultieme beloning! Je bouwt je (inter)nationale netwerk uit waardoor het organiseren van de Roverway 2018 een enorme boost voor je C.V. wordt.

Aanmelden en informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het HRM-team van Roverway 2018: hrm@roverway2018.nl. Solliciteren kan via de button onderaan de vacature op de website. Schrijf een leuke motivatiebrief, waarin wij kunnen zien dat jij perfect bent voor deze functie! Voordat je begint in deze functie, kun je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Je bent lid van Scouting Nederland of bereid dat te worden.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!
Needed from:
15-04-2018
Needed til:
2018-12-31

Switch language / changer votre langue

Social Media

Follow Roverway 2018!

Flickr icon

Opposites Attract

This Roverway edition
will focus on the personal
development of the participating Rovers and Rangers as part of their role in society. The Roverway will provide the environment in which Rovers and Rangers can interchange experiences, knowledge and ideas. This exchange of experiences will be encouraged through the three educational objectives, which all centralize around society and intercultural learning.  

Read more...

eu flag co funded pos rgb left