2018 | Roverway - Path Leader - Zin om een supertoffe tijd te organiseren voor internationale scouts?

Roverway 2018 | 2018 | Program Paths

In 2018 komt Roverway naar Nederland toe! Een Europees (WAGGGS en WOSM) evenement voor Rovers en Rangers dat bestaat uit drie delen. Als eerste natuurlijk een spetterende opening in Den Haag en dan de vijf dagen daarna is het ‘Path’. Hierin gaan ze Nederland ontdekken binnen een bepaald thema met ongeveer 40 enthousiaste scouts vanuit heel Europa. Tot slot komen alle roverscouts bij elkaar op ‘Camp’ op het landgoed in Zeewolde.

Een internationaal event waar ca. 3000 scouts elkaar ontmoeten, uitdagingen aangaan en bovenal een geweldige tijd hebben! Om van de Roverway een daverend succes te maken is er veel hulp nodig. Het Roverway-team bestaat uit een internationaal gezelschap van enthousiaste vrijwilligers vanuit scouting. Ben jij geïnteresseerd en gemotiveerd? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Roverway!

Jij hebt de mogelijkheid om 5 van de 11 dagen te realiseren voor de Roverscouts waarin jij laat zien wat Nederland te bieden heeft. Niet alleen op scouting gebied, maar ook op alle andere vlakken waar Nederland goed in is. Wil jij de meest toffe path organiseren waarin alles mogelijk is? Kamperen op het strand of in de dierentuin? Abseilen vanaf de Martinitoren of zeilen in de Biesbosch? Als jij het kan regelen dan is het allemaal mogelijk! Als pathleader kun jij je connecties aanspreken om de meest gave activiteiten neer te zetten die je anders zelf niet zomaar zou organiseren voor scouting.

Bezigheden
In een team van drie pathleaders organiseren jullie een vijfdaags programma voor de Roverscouts die vanuit heel Europa deel zullen nemen aan de Roverway. Alles is mogelijk en creativiteit is hierbij belangrijk. Jullie leveren als pathleaders-team in de voorbereiding een draaiboek en een begroting aan. Daarnaast volgen jullie een training waarbij jullie op een creatieve manier leren om de educatieve invulling en reflectie op een zo goede manier te laten integreren in het programma. En dan is het in de zomer van 2018 zover: ongeveer 40 enthousiaste Rovers en Rangers worden vijf dagen uitgedaagd met jullie uitgedachte programma!

Na afloop van de Path ben je natuurlijk te vinden op het centrale Camp, waar je aan de slag kunt met een subkamp, programma of een andere vrijwilligers rol.

Je bagage
Je bent tenminste 21+ en minimaal één persoon is 23+. Je begrijpt waar de interesse ligt in de Rover-leeftijdsgroep, 16 tot en met 22 jaar oud. Je bent geïnteresseerd in scouting (en/of guiding) op internationaal niveau. Je hebt ervaring met het leiden van een team en het samenwerken met andere teams. Je bent georganiseerd, creatief, een teamplayer, bekend met het bijhouden van een budget, het opstellen van een draaiboek en hebt ervaring met het organiseren van kampen en activiteiten binnen (of buiten) scouting.

Engels is de voertaal in voorbereidingen en tijdens het evenement. Andere Europese talen zijn een pré. Uiteraard behoort lidmaatschap van Scouting Nederland, VOG, kennis van de spelvisie en het vrijwilligersbeleid van Scouting Nederland tot je standaard bagage.

Aanmelden
Solliciteren kan via de button onderaan de vacature op de website of via het schrijven van een motivatiebrief naar hrm@roverway2018.nl o.v.v. sollicitatie Path Leader Roverway + je naam. In beide gevallen zal er niet op een standaard motivatie worden gevraagd, maar om een uniek idee. Wij willen van jou lezen wat jij voor ogen hebt om te doen tijdens jouw path.

Je kan je aanmelden samen met mede-pathleaders. Twee van de drie pathleaders zullen contactpersoon zijn voor de organisatie en eindverantwoordelijk tijdens de voorbereidingen en de uitvoer.
Needed from:
01-02-2017
Needed til:
2018-12-31

Switch language / changer votre langue

Social Media

Follow Roverway 2018!

Flickr icon

Opposites Attract

This Roverway edition
will focus on the personal
development of the participating Rovers and Rangers as part of their role in society. The Roverway will provide the environment in which Rovers and Rangers can interchange experiences, knowledge and ideas. This exchange of experiences will be encouraged through the three educational objectives, which all centralize around society and intercultural learning.  

Read more...

eu flag co funded pos rgb left