2018 | Roverway - Hoofd Activiteitenvelden

Roverway 2018 | 2018 | Program Opposites - Activity Field

In 2018 komt Roverway naar Nederland toe! Een Europees (WAGGGS en WOSM) evenement voor rover- en rangerscouts waarin ze eerst een aantal dagen op Path gaan in patrouilles en vervolgens gezamenlijk op Camp doorbrengen en dat op het mooie Landgoed in Zeewolde. Een internationaal event waar ca. 3000 scouts elkaar ontmoeten, uitdagingen aangaan en bovenal een geweldige tijd hebben!
Om dit een succes te maken is er veel hulp nodig, deze hulp komt overal en nergens vandaan. Het Roverway team bestaat namelijk uit een internationaal team van enthousiaste vrijwilligers vanuit scouting. Ben jij geïnteresseerd, gemotiveerd en supergezellig? Meld je dan als vrijwilliger voor de Roverway!


Je bezigheden
De activiteitenvelden is het grootste gedeelte van het programma voor de deelnemers. Je bent, samen met iemand anders, verantwoordelijk voor twee dagen aan activiteiten. Jullie sturen een team aan met vier activiteitenvelden, waarin een mix van workshops en vette activiteiten zal plaatsvinden. Daarnaast sturen jullie de teams Brak&Uitgedaagd en het Beach team aan dat voor het programma zorgt na de opening in Den Haag. De activiteitenvelden hebben ook educatieve aspecten. Hiervoor werken jullie samen met het Educational Framework Team. Als lid van het programmateam werken jullie ook samen met Nawaka als er overlap is in het programma. De tijdsinvestering is ongeveer een dagdeel per week oplopend naar de Roverway toe. Joost van Daele is de het bestuur comitélid dat het programma team leidt, met Geeske Pluijmers als Supporter.
Als onderdeel van de introductie van Roverway 2018 volg je ook de Roverway 2018 training, welke door alle vrijwilligers die zich gaan inzetten voor Roverway 2018 zal worden gevolgd. Er zullen ook voorbereidingsweekenden zijn waarbij het gehele Roverway team bij elkaar gaat zitten om gezamenlijk te werken. De datum voor het eerstvolgende weekend is van 3 tot en met 5 februari 2017.

Je bagage
Tenminste 18+. Je moet weten waar interesses liggen voor de leeftijdsgroep Rovers- en Rangersscouts (16 tot en met 22 jaar), zowel educatief als actief en het organiseren hiervan. Je hebt dus ervaring met deze leeftijdsgroep en het aan sturen van teams. Voor de rest moet je georganiseerd kunnen werken, je bent creatief, kan samenhang doorzien, aanpassingsvermogen en goed kunnen communiceren in je eigen team en met andere teams.
Engels is de voertaal in voorbereidingen en tijdens het evenement. Andere Europese talen zijn een pré. Uiteraard behoort lidmaatschap van Scouting Nederland, VOG en kennis van de spelvisie en het vrijwilligersbeleid van Scouting Nederland tot je standaard bagage.

Je beloning
Je kan je vaardigheden in communicatie en managen verbeteren. Daarbij kan je ook nog specifieke vaardigheden verbeteren en krijg je daarbij hulp van het programma team. Natuurlijk leer je ook veel mensen kennen in en buiten scouting om, een goede manier om je netwerk uit te bouwen.

Aanmelden en informatie
Meer weten? Bel naar Mark, HRM’er; tel +31 (0)6 22 14 95 56. Solliciteren via de button onderaan de vacature op de website of via het schrijven van een motivatiebrief en CV naar hrm@roverway2018.nl o.v.v. sollicitatie Hoofd Activiteitenvelden Roverway + je naam. Kijk voor meer informatie op www.roverway2018.nl

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!
Needed from:
2017-03-01
Needed til:
2019-01-01

Switch language / changer votre langue

Social Media

Follow Roverway 2018!

Opposites Attract

This Roverway edition
will focus on the personal
development of the participating Rovers and Rangers as part of their role in society. The Roverway will provide the environment in which Rovers and Rangers can interchange experiences, knowledge and ideas. This exchange of experiences will be encouraged through the three educational objectives, which all centralize around society and intercultural learning.  

Read more...