2018 | Roverway - Faith and Belief Team

Roverway 2018 | 2018 | Program Attract - Take Care

In 2018 komt Roverway naar Nederland toe! Een Europees (WAGGGS en WOSM) evenement voor jongeren van 16 t/m 22 jaar (roverscouts) waarin ze de eerste dagen op Path gaan in Patrols en vervolgens gezamenlijk de uitdaging op Camp aangaan op het mooie Landgoed in Zeewolde. Een internationaal event waar ca. 3000 Rovers & Rangers elkaar ontmoeten, uitdagingen aangaan en bovenal een geweldige tijd hebben!

Om dit een succes te maken is er veel hulp nodig, deze hulp komt overal en nergens vandaan. Het Roverway team bestaat namelijk uit een internationaal team van enthousiaste vrijwilligers vanuit scouting. Het organiseren van dit evenement is een once-in-a-lifetime-opportunity. Ben jij geïnteresseerd, gemotiveerd en supergezellig? Meld je dan als vrijwilliger voor de Roverway!

Je bezigheden
Tijdens de Roverway in 2018 hebben we meer dan 3000 deelnemers en meer dan 700 medewerkers met allemaal hun eigen religie. Als Faith team bekijk je de verschillende behoeftes ten aanzien van de religies en zorg je ervoor dat er aan deze behoeftes voldaan kan worden. Daarnaast zorg je ervoor dat religie in verschillende activiteiten terugkomt. Niet alleen om te zorgen dat mensen zich kunnen verbinden met hun eigen religie maar ook leren over de voor hen “vreemde” religies.

In dit team staan spiritualiteit en religie centraal. Dit zijn ook twee onderwerpen die voor jou zelf centraal staan in het leven. Daarnaast ben jij van nature nieuwsgierig naar andere religies en schrikt er niet van om hierover te sparren met zowel de “jongere” deelnemers van Roverway 2018 als de “oudere” IST-ers. Daarnaast werk je samen met verschillende religie groepen en externen om een zo compleet mogelijk programma aan te bieden.

De tijdinvestering is ongeveer 3 uur per week en dit zal meer worden naarmate de Roverway dichterbij komt. Daarnaast wordt ongeveer om de 10 weken er door de hele Roverway organisatie een weekend lang samengewerkt om Roverway tot een succes te maken. Je zal lid zijn van het Take Care and Faith team, welke onderdeel zijn van Program Attract binnen Roverway 2018. Dit team is verantwoordelijk voor alle groep-georiënteerde activiteiten zoals de verschillende shows, ceremonies en de centrale markt / Roverway boulevard.

Je bagage
Je bent enthousiast om te mogen werken met kinderen en ben je bekend met de leeftijdseigen kenmerken van deze doelgroep. Je weet hoe je moet schakelen met de ouders van de kinderen. Verder weet je waar interesses liggen voor de leeftijdsgroep Rovers en Rangers (16 tot en met 22 jaar), zowel maatschappelijk als actief. Ervaring hebben met het organiseren van activiteiten is een pré. Voor de rest moet je goed kunnen samenwerken met anderen en goed kunnen communiceren met je team en met andere teams binnen de Roverway organisatie. Tevens ben je bereid om samen te werken met de lokale groepen, regio, bedrijven en gemeente.

Daarnaast spreek, lees en schrijf je Engels, dit is namelijk de voertaal binnen het evenement en de organisatie. Uiteraard behoort lidmaatschap van Scouting Nederland, en een VOG tot je standaard bagage.

Je beloning
Je kan je vaardigheden in communicatie en managen verbeteren. Daarbij kan je ook nog specifieke vaardigheden verbeteren en krijg je daarbij hulp van het programma team. Daarnaast zullen de vele enthousiaste deelnemers en vrijwilligers die het evenement bezoeken met grootse verhalen naar huis gaan, jullie beloning zijn. Je nationale en internationale netwerk zal je met plezier groter zien worden. Het organiseren van de Roverway 2018 is een enorme boost voor je CV.

Aanmelden en informatie
Meer weten? Mail naar Jasper van Elburg, Head of HR; hrm@roverway2018.nl. Solliciteren via de button onderaan de vacature op de website of via het schrijven van een motivatiebrief en CV naar hrm@roverway2018.nl o.v.v. sollicitatie Supervisor Faith and Belief team + je naam.
Needed from:
19-09-2017
Needed til:
2018-12-31

Switch language / changer votre langue

Social Media

Follow Roverway 2018!

Flickr icon

Opposites Attract

This Roverway edition
will focus on the personal
development of the participating Rovers and Rangers as part of their role in society. The Roverway will provide the environment in which Rovers and Rangers can interchange experiences, knowledge and ideas. This exchange of experiences will be encouraged through the three educational objectives, which all centralize around society and intercultural learning.  

Read more...

eu flag co funded pos rgb left