2018 | Roverway - Contingent Support

Roverway 2018 | 2018 | Info Management

In 2018 komt Roverway naar Nederland toe! Een Europees (WAGGGS en WOSM) evenement voor jongeren van 16 t/m 22 jaar (roverscouts) waarin ze de eerste dagen op Path gaan in Patrols en vervolgens gezamenlijk de uitdaging op Camp aangaan op het mooie Landgoed in Zeewolde. Een internationaal event waar ca. 3000 Rovers & Rangers elkaar ontmoeten, uitdagingen aangaan en bovenal een geweldige tijd hebben!

Om dit een succes te maken is er veel hulp nodig, deze hulp komt overal en nergens vandaan. Het Roverway team bestaat namelijk uit een internationaal team van enthousiaste vrijwilligers vanuit scouting. Het organiseren van dit evenement is een once-in-a-lifetime-opportunity. Ben jij geïnteresseerd, gemotiveerd en supergezellig? Meld je dan als vrijwilliger voor de Roverway!

Je bezigheden
Ieder land/organisatie dat deelneemt aan de Roverway 2018 zal een vast aanspreek punt krijgen voor vragen en support. Iedere Contingent Support Leader krijgt daarom een aantal landen/organisaties onder zijn/haar hoede. Je bent aanspreekpunt, ondersteunt, beantwoord vragen en helpt met het plannen. Je bent ‘The Linking Pin’ tussen de organisatie en de deelnemenede contingenten.

Daarnaast, als deel van het team, help je met het plannen en uitvoeren van de Head of Contingent Weekends. Hier komen alle hoofden van de contigenten naar Nederland voor het delen van informatie en ideeën.
Als onderdeel van de introductie van Roverway 2018 volg je ook de Roverway 2018 training, welke door alle vrijwilligers die zich gaan inzetten voor Roverway 2018 zal worden gevolgd. Er zullen ook voorbereidingsweekenden zijn waarbij de Roverway organisatie samenwerkt aan het evenement, elkaar leert kennen, deel neemt aan de Roverway training, teambuildingactiviteiten doet en natuurlijk veel gezelligheid zal beleven in deze weekenden. De tijdinvestering is ongeveer 2 dagdelen per week met daarnaast de voorbereidingsweekenden.

Je bagage
Je bent geïnteresseerd in scouting en guiding op internationaal niveau. Daarnaast begrijp je culturele gevoeligheid en kun je daar subtiel mee omgaan. Je hebt eerder meegewerkt aan een internationaal evenement. Je bent georganiseerd en je bent sterk in zowel verbale als schriftelijke Engelse communicatie. Je bent een echte multi-tasker die het niet erg vindt met verschillende dingen tegelijk bezig te zijn. Je hebt oog voor detail en weet jezelf te motiveren om deze taak succesvol uit te voeren.

Het is wenselijk, als je een of meerdere van de volgende talen beheerst: Frans, Italiaans, Spaans. Zodat we ook voor deze landen een optimale ondersteuning kunnen bieden.
Uiteraard behoort lidmaatschap van Scouting Nederland, VOG, kennis van de spelvisie en het vrijwilligersbeleid van Scouting Nederland tot je standaard bagage.

Je beloning
Je werkt samen met een gemotiveerd team om een evenement op grote schaal neer te zetten. Je krijgt de mogelijkheid in de keuken van een andere Europese organisatie te kijken. Je kunt hierin je communicatieve vaardigheden in een internationale omgeving verbeteren. Daarnaast is deze vrijwilligers rol een grote boost voor de CV.

Aanmelden en informatie
Meer weten? Kijk op de website of stuur een mailtje. Solliciteren via de button onderaan de vacature op de website of via het schrijven van een motivatiebrief naar hrm@roverway2018.nl o.v.v. sollicitatie Contingent support + je naam.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!
Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!
Needed from:
2017-02-01
Needed til:
2018-12-31

Switch language / changer votre langue

Social Media

Follow Roverway 2018!

Opposites Attract

This Roverway edition
will focus on the personal
development of the participating Rovers and Rangers as part of their role in society. The Roverway will provide the environment in which Rovers and Rangers can interchange experiences, knowledge and ideas. This exchange of experiences will be encouraged through the three educational objectives, which all centralize around society and intercultural learning.  

Read more...